Aan de zwier

Feesten op Ibiza of relax genieten. Je kunt alle kanten op. En, op elk moment van de dag. Want, Ibiza bruist tot vroeg in de ochtend. Om dan snel weer de draad op te pakken. Ibiza is 24/7 in de zomermaanden.

Ibiza staat bekend als een feesteiland. Dat is logisch. De beste feesten en discotheken ter wereld vind je op Ibiza. Het eiland telt eveneens enkele vermaarde beachclubs.

Maar, Ibiza biedt meer, veel meer. Natuurlijk zon en zee. Maar ook natuur en cultuur. En, rust en ruimte. Zelfs in de drukke zomermaanden.

The beat goes on. Het nachtleven van Ibiza presenteert de beste muziektempels ter wereld, zoals Pacha en Privilege. Met de beste feesten en dj’s. Zoals Armin van Buuren en Afrojack. Pacha ongetwijfeld de bekendste club, Privilege de grootste club ter wereld. Maar ook clubs als UshuaiaEs Paradis, Eden en Amnesia die elke avond duizenden bezoekers trekken. Want, Ibiza is vernieuwend in eigentijdse muziek. Heel anders, maar zeker zo leuk: Café Montesol in Eivissa. Lekker hip loungen met een drankje erbij.

Ook op het strand vertier en plezier. Muziek, lounge en eten. Beachclubs als Blue Marlin, Amante Beach Club en Nikki Beach. Of, de meer eenvoudige maar zeker zo leuke chiringuito’s, de strandbarretjes die je in bijna elke baai vindt.

Je kunt ook slenteren door Dalt Vila, de oude stad. De laatste decennia volledig gerestaureerd, Eeuwen geleden gebouwd als een vesting tegen vijanden die met de regelmaat van de klok Ibiza trachtten te veroveren. Smalle straatjes, gezellige pleintjes. Een fraaie kathedraal, mooie huizen. Monumentaal. En, bijzondere winkels en restaurants. Met mooie mensen.

Ook leuk: het eiland verkennen met de auto. Verdwalen doe je niet. Telkens doemt de zee weer op als je kompas. Geniet van pittoreske plaatsjes als Sant Joan of Sant Carles. Van Sant Mateu of Santa Agnès. Het noorden van Ibiza is als een onbeschreven blad. Zelfs in de zomermaanden de rust en de ruimte.

Ook voor actieve, sportieve mensen heeft Ibiza veel te bieden. Wandelen in het natuurpark van Ses Salines. Verspreid over het hele eiland routes voor fietsers en mountain bikers. Golf bij Roca Lisa. En, polo in de omgeving van Sant Lorrenç. Watersport? Vanzelfsprekend. Eivissa, Santa Eulària en Sant Antoni hebben fraaie jachthavens.

feesten op Ibiza feesten op Ibiza feesten op Ibiza