Eten en drinken

Ibiza heeft een wereldkeuken, een internationale keuken. De gastronomische variëteit is groot. Van gehaktbal tot ganzenlever, van saté tot sushi. Ook: traditioneel Ibiza, klassiek Spaans. Vanzelfsprekend de mediterrane keuken!

Eten doe je natuurlijk op het strand. In pure luxe of bij een eenvoudige chiringuito,een simpel strandbarretje. Yemanja, Cala Jondal is gastvrij en gemoedelijk met een internationale kaart. Ook goed: Tropicana (Cala Jondal). Prima hamburgers. En, Es Savina (Cala Jondal). Typisch Spaans. Met pollo pagès. Eveneens Cala Jondal: Blue Marlin. Of The Harbour Club, Talamanca. Krab om je vingers bij af te likken.

Even geen strand? In Eivissa (Marina Botafoch) Restaurant IT, super chille lounge bar.  Of, in de stad, El Zaguan, de stokjesbar. Voor tapas. Ook leuk: La Bodega en La Oliva. Of, La Café Montesol aan de Vara de Rey. Kijken en bekeken worden.

Ook elders op het eiland prima restaurants. Zoals bij Sant Josep, Can Domingo. Met een Italiaanse keuken en een prachtig uitzicht. Of, in Sant Josep, Destino. Tapas. Ook leuk voor kinderen. In de omgeving van Santa Gertrudis Ama Lur. Chique tafelen. Of Bambuddha Grove. Verfijnde Oosterse keuken. Een belevenis: Nagai. Fusion en sushi. In Santa Gertrudis zelf: bar Costa. Excellent in jamon, in ham en bocadillos. Of Restaurant La Plaza, sfeervol en goed.

In Sant Rafel is El Clodenis de moeite waard. In Sant Antoni en omgeving Sa Capella (eten in een kerkje), Villa Mercedes en 45 Millas. Ook: Rita’s Cantina. Nederlands. Bij Santa Agnès vind je Las Puertas del Cielo, verscholen aan de kust. Romantisch…

In de omgeving van Santa Eulària is Casa Colonial uitstekend. Of, in de stad zelf, bij de jachthaven: Kokoro. In Sant Carles is bar Anita een smeltkroes van culturen. In de omgeving van Sant Carles: El Bigotes (Cala Mastella). Vis vers uit zee. En, in Sant Lorrenç en omgeving: La Paloma en Atzaro.

Een aantal restaurants op Ibiza is duur. Soms is dat een kwestie van kwaliteit, soms bepaalt de naam de prijs. Maar, op Ibiza vind je veel restaurants waar het eten gewoon goed én betaalbaar is.

eten en drinken op ibiza eten en drinken op ibiza