Zon en zee

Tientallen baaitjes telt Ibiza. Baaien met contrasten. De een druk, de ander rustig. De een met een chique restaurant, de ander met een gezellig strandbarretje. De een met een zandstrand, de ander met kiezelstrand. De een geschikt voor kinderen, de ander meer voor feestvierders. Allemaal met zon, veel zon. En kristalhelder, verkoelend zeewater.

Als je Ibiza bezoekt, zijn zon en zee vanzelfsprekend. Want, Ibiza, nauwelijks tweeëneenhalf uur vliegen vanaf Nederland, heeft een fantastisch klimaat. De zomer is warm en zonnig. Het zeewater aangenaam van temperatuur. En, kristalhelder water.

Ibiza is het eiland van avontuur, van contrasten. Zo ook aan zee. Eigenlijk voor elk wat wils. Stranden met hippe muziek. Zoals Blue Marlin (Cala Jondal). Of Jockey Club en Sa Trinxa (Ses Sailnes). Het zuidelijk deel van het strand van Platja d’en Bossa, het langste strand van het eiland. Met barretjes, restaurants en clubs zoals Coco Beach en Ushuaïa.

Zoek je meer rust? Es Savina (Cala Jondal). Cala Carbo. Of, Cal d’en Serra. Bij Portinatx. Een prachtige baai. En, ideaal voor kinderen? De stranden bij Cala Tarida en Cala Vadella. Brede zandstranden en een veilige zee.

Ibiza telt twee officiële naaktstranden: Es Cavallet in het zuiden en Aguas Blancas in het noorden.

Zon en zee. Ook synoniem aan de fantastische sunsets op Ibiza. Zoals bij café del Mar in Sant Antoni, Loungebar de Tulp, iets zuidelijker aan de boulevard van Sant Antoni, en Sunset Ashram bij Cala Conta.

Strand Ibiza Baai ibiza Zee Ibiza